Без вјерника у српским храмовима у Црној Гори

Митрополија црногорско приморска служиће васкршњу литургију без присуства вјерника у храмовима, у складу са препорукама медицинске струке.

Митрополија је, како преноси Светигора прес, позвала вјернике у Црној Гори да на сам дан Васкрса поштују препоруке и упутства медицинске струке, као и током поста.

Васкршње службе, које ће служити митрополит и сами свештеници, уживо ће бити преношени путем црквених медија, а Свету тајну причешћа биће обављена по Васкрсу, чим се за то укаже прилика, наводи се у саопштењу.

„Побједа живота над смрћу јесте суштинска, прва и посљедња, еванђелска порука. И ми у њу вјерујемо. То је вјера наших предака. У том духу и са таквом вјером и надом стојимо и усред овог искушења са смртоносним заразним вирусом. Све што доноси смрт и раздвајање је привремено, живот је вјечан, а човјек бесмртно биће“, наводи се у саопштењу Митрополије.

Од 13. марта Митрополија, како се подсећа, не организује црквене скупове – литије, предавања, часове хорова или вјеронауке…, а од 22. марта богослужења у храмовима обавља без непосредног присуства вјерника.

(Тањуг)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО