Вучић: Пензионери ће моћи да излазе три пута недељно, на пола сата, близу куће

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће од следеће недеље најстарији суграђани моћи да изађу напоље три пута недељно, максимално пола сата и најдаље 300 метара од куће.

„Људи, пензионери, губе стрпљење и тешко им је, али смо били успешни јер смо њихове животе сачували. У претходном викенду изашло да купује око 9,5 одсто пензионера. Највећи део пензионера разумео је мере“, казао је Вучић гостујући у Дневнику 2 на РТС-у.

Вучић је најавио и да ће бити усвојена одлука да се од петка у 17h до уторка у 5h забрани кретање.

Председник Србије је рекао и да је са патријархом Иринејем имао другачији договор у односу на саопштење Синода, у ком траже дозволу кретања за Ускрс од 5h до 10h.

„Покушаћу још сутра да разговарам са патријархом и људима из Синода, ја ћу подржати лекаре и подржаћу живот, а какве ћемо мере донети, да хапсимо владике и свештенство не пада нам на памет, не знам шта да се догоди“, каже Вучић.

Када је реч о економској кризи изазваној коронавирусом, Вучић је рекао да је то највећа криза у последњих 100 година.

„Србија ће успешније од свих других да се носи са овим, пробаћемо да не буде минус три пад, него минус два. Једна Немачка ће имати минус 7,2. Имаћемо проблеме, али ћемо лакше да пребродимо кризу“, рекао је.

Извор: РТС/Н1 Србија


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО