Др Предраг Кон: Вријеме је да се повучем и препустим бољима да воде пандемију

Епидемиолог наводи да је на друштвеним мрежама он, заједно са стручним тимом, означен као кривац за продор вируса корона у Геронтолошки центар у Нишу

Епидемиолог др Предраг Кон објавио је на свом Фејсбук налогу да је време да се повуче и „препусти бољима да воде пандемију“, наводећи да су разлог за то напади на њега и стручни тим на друштвеној мрежи због продирања вируса корона у Геронтолошки центар у Нишу.

“Колико видим по Фејсбуку главни “кривац” за продор вируса у Геронтолошки центар у Нишу сам ја и стручни тим. Време је да се због тога повучем и препустим бољима да воде пандемију. Боље не знам и не умем. “Ратове” нећу да водим ни против кога, осим против вируса. Непрекидно пратим све мислеће људе и како се сав гнев уместо на ситуацију и сам вирус окренуо према мени и стручном тиму време је да се склоним. Привремено искључење… Све најбоље!” написао је др Кон.

У претходном посту стручњак је навео да је оболевањем 140 корисника и четири запослена дошло до великог удара на овај центар и на читав здравствени систем.

  • Не сме да се понови. Мислим да неће. Таман када почнеш да верујеш да су сви разумели шта је то што радимо, разочара ме потпуно детињасто понашање оних који би требало да буду најодговорнији… То је понашање које води у смрт више десетина људи. Ипак ми идемо даље. Зауставићемо ову неман – навео је Кон.

Због овог озбиљног продора заразе међу најрањивије свих 140 корисника и четворо запослених из Геронтолошког центра у Нишу, који су инфицирани, евакуисани су и смештени у Нишком Клиничком центру. Директор центра М. С. (47) је приведен и одређен му је притвор од 48 сати.

Новости


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО