(ВИДЕО) Разговор са оцем Гојком Перовићем

Једино што је сметало, истиче о. Гојко је, што је митрополит са свештенством и монаштвом, са малим бројем њих, служио литургију.

Отац Гојко Перовић. Фото: Саво Прелевић

Ректор Цетињске богословије, о. Гојко Перовић, у разговору са Иваном Костићем, послаником из „Двери“ саопштио је да је митрополит Амфилохије након привођења у полицији добро, да је весео и да тај догађај за њега лично ништа не значи и да није ништа необично да у Црној Гори владике имају сличне непријатности и невоље са властима.

И против митрополита Данила  Дајковића су организовани протести и писане кривичне пријаве јер је био против рушења капеле на Ловћену.

Више о томе треба да размисли ова држава што приводи митрополита са трона Светог Петра Цетињског– поручио је он.

Перовић је најавио да ће наредних дана разговарати са љекарима како би се у складу са донесеним мјерама прославио Васкрс.

Не тражимо ништа посебно. Нека се и нама дозволи оно што се дозвољава испред продавница – рекао је Перовић.

Он је додао да су градилишта у Црној Гори препуна грађевинара, продавнице продавача и купаца. Једино што је сметало, истиче о. Гојко је, што је митрополит са свештенством и монаштвом, са малим бројем њих, служио литургију.

„Узалуд је све то било, полиција је нашла разлога и повода да митрополита приводе на информативни разговор. Дакле, то се није десило 30 година од како је митрополит на трону Светог Петра Цетињског, али јесте, нажалост, наставак традиције да – није био ниједан митрополит прије њега а да му се нешто слично није десило“, рекао је отац Гојко Перовић.

На питање, како је митрополит поднио јучерашње привођење, он каже:

Ништа то лично њега није потресло, њему је жао државе, полиције као држаних службеника што су дошли до тога да без разлога и повода праве тај циркус. Он се нашалио да је – „данас држао час вјеронауке полицајцима“, рекао је отац Гојко.

Свакако, истиче он, овај догађај је непријатан за државу, посебно у моментима кад се позива на јединство.

„Људи из власти нису спремни на договор, казао је он.


Преузето са портала Ин4С


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО