Додик, Човић, Изетбеговић: Договорен аранжман са ММф-ом

На састанку лидера Странке демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговић, Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) БиХ Драгана Човића и Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик с представницима Делегације Евроспке уније у БиХ и амбасадором Сједињених Америчких Држава постигнут је договор о расподјели средстава од ММФ.


Како је речено, 330 милионе еура, кредита који ће да врате, ће се дијелити на постотке – 62 посто за Федерацију БиХ, 38 посто за Републику Српску, а бит ће одвојено по пола процента за Брчко Дистрикт.

Унутар Федерације наставиће се договор о дистрибуцији, јер како је речено, кантони носе велики дио борбе са коронавирусом, кад је у питању здравство, полиција, бирои рада, односно људи који ће остати без посла.

Договорено је да се подржи формирање једног координационог тијела, акционог тијела, које ће на дневној бази да се бави осмишљавањем мјера и убрзаним реакцијама, у које ће прије свега ући три премијера – предсједавајући Вијећа министара и два ентитетска примијера и уз њих министар сигурности, министар вањске трговине и економских односа.

Фена


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО