БАЊАЛУКА: Храбри полицајци СПАСЛИ УТОПЉЕНИКА

Четворица храбрих полицајаца ни секунду нису размишљали о свом животу када су ноћас ускочили у ријеку Врбас у Бањалуци и из ње извукли старијег мушкарца који је покушао да се убије.


Својом храброшћу истакли су се полицајци из Полицијске управе Бањалука Његош Поповић и Дејан Новић, као и припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП Републике Српске Предраг Јаворац и Милан Марић.

Они су у разоговору за Српскаинфо испричали шта се дешавало у ноћи између недјеље и понедјељка у Бањалуци, а истичу да су сви поносни на то што су човјеку спасли живот и поручују да се управо због тог осјећаја и ради полицијски посао.

Новић је испричао да су грађани, ноћас око један час иза поноћи, пријавили да из ријеке Врбас непозната особа дозива помоћ, а све се то дешавало у близини улице Саве Ковачевића.

– Колега Поповић и ја смо се одмах упутили на ту локацију и дошли смо до ресторана „План Б“ гдје нам је чувар откључао објекат, а ускоро су стигле колеге из специјале. Уз помоћ батеријске лампе просвијетлили смо и у ријеци видјели човјека како плута. Када би наишао вал он би га потопио, а када изрони дозивао је помоћ – прича Новић.

Каже да је Његош Поповић одмах први ускочио у ријеку како би што прије допливао до њега, а да је затим и он исто урадио.

– Успјели смо да допливамо до њега и кренули смо га извлачити. Ту су нам прискочили у помоћ и колеге из Специјалне антитерористичке јединице. Након тога извукли смо га на обалу и тај човјек је почео да губи свијест и да се тресе. Покушали смо му скинути мокру одјећу, али нисмо могли – препричава за Српскаинфо ове драматичне тренутке Новић.
Додаје да је затим један од колега извадио нож и да су му исјекли ођећу, а да је неко у међувремену добацио неки дукс који су му обукли и покушавали га утоплити.

– Убрзо је ту стигло још колега и извукли смо га до пута и тада је дошла екипа Хитне помоћи која га је превезла у болницу. Причао сам са докторицом и рекла нам је да је ван животне опасности – каже Новић.

Додаје да живот овом човјеку спасен добром сарадњом и реакцијом свих полицајаца, али и екипе Хитне Помоћи, а захвалио се и ресторану „План Б“, јер им је изашао у сусрет.
Новић прича да у десетогодишњој каријери полицајца, ово није први пут да спасава животе.

– У окторбру 2016. сам спасио жену која се покушала убити скоком, а спријечио сам и самоубиство у просторијама Полицијске управе Бањалука, када се једна особа покушала објесити из помоћ постељине – рекао је за Српскаинфо овај храбри полицајац.

Јаворац из САЈ је појаснио да су припадници ове јединице константно присутни на подручју Бањалуке за вријеме полицијског часа и да је њихова улога да пруже помоћ колегама из Полицијске управе тог града.

– Чим смо добили пријаву да се особа налази у ријеци и да дозива помоћ одмах смо се запутили на ту локацију и ту затекли колеге из Полицијске управе Бањалука. Помогли смо им да га извуку из воде, а затим смо пружили и прву помоћ тој особи – прича Јаворац.

Каже да су утврдили да има знакове хипотермије и да је потхлађен и у веома тешком стању.

– Извукли смо га на приступачно мјесто и исјекли одјећу са њега како би је лакше скинули. Нашли смо неке деке и тако смо га утоплили до доласка љекара- каже Јаворац за Српскаинфо.

Додаје да су сазнали да је тај човјек добро и да је одличан осјећај када се неком помогне.

– Управо због тог осјећаја и због могућности да неком помогнемо и бавимо се полицијским послом – поручио је Јаворац.

(Српскаинфо)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО