Објављен снимак привођења митрополита Амфилохија

Архиепископ цетињски и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, приведен је данас у Центар безбједности Подгорица.

Он је на празник Цвијети одржао службу у манастиру Златица у престоници Црне Горе, да би након исте био приведен.

„Митрополит је у Центру безбједности Подгорица. Приведен је послије службе, за вријеме које је владало право опсадно стање пред светињом. Ухапшено је и неколико свештеника из храма Христовог васкрсења. Очигледно, почео је са примјеном ‘Закон о слободи вјероисповијести'“, поручио је парох Златко Тапушковић.

Полицајци су дошли у манастир Златица и након што су пришли Амфилохију и осталом свештенству, рекли сљедеће:

„Имамо петнаест минута, или колико је потребно да стигнемо до Центра за безбједност. Дајте нам ваше матичне бројеве, датуме рођења и бројеве телефона“, рекао је један полицијски службеник.

Свештенство се бранило, није хтјело да да своје личне податке, и бранили једни друге, како појединци нису били на служењу литургије.

Док је полиција записивала матичне бројеве сваког од њих, свештенство је међусобно разговарало и било видно узнемирено јер је издато наређење за њихово привођење.

Након што су узели све потребне податке, полицајци су сваког ко је био присутан у одржавању литургије привели, након чега су се запутили у Центар за безбједност, гдје су их детаљније испитивали. Након три сата, свештенство је пуштено.

Извор:Новости/ Ин4с


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО