Говедарица: Драшковић да буде кандидат за градоначелника Требиња

Полемика не релацији Додик-Драшковић која је изазвала велико интересовање јавности, отворила је питање могуће кандидатуре Родољуба Драшковића на наредним локалним изборима. Члан Предсједништва СДС-а Вукота Говедарица на питање портала Исток о тој могућности је рекао да би та кандидатура имала смисла.
Говедарица је изјавио да би кандидатура Родољуба Драшковића која се све више помиње у јавности за градоначелника Требиња била прихватљива, али да о тој могућности тек треба разговарати.

„Чињеница је да све што је Родољуб Драшковић протеклих дана изјавио базирано на ставовима предсједника Србије Александра Вучића, као и званичном допису Министарства финансија Републике Српске, што је јасно показало да је Република Српска у тешком финансијском стању. Нажалост, Додик ће се посвађати са сваким ко не мисли као он и крајње је вријеме да се са таквом праксом и начином размишљања прекине. С друге стране, Драшковић је несумњиво показао да је човјек овог народа који има значајан углед. Он је конкретно доказао да је спреман да се бори за интерес и грађана Требиња и херцеговачке регије.“

„Када је у питању могућа кандидатура Родољуба Драшковића, ја лично мислим да би то могло бити прихватљиво, јер ако је од званичника из Требиња могла да крене иницијатива да се Драшковићу додијели титула херцеговачког кнеза, што су подржале све херцеговачке општине, онда је Драшковић најпозванији да буде градоначелник Требиња. То би значило да он као нестраначка личност треба да добије подршку свих политичких партија. За мене је логично да такав градоначелник предсједава Заједницом општина Источне Херцеговине и да све херцеговачке општине крену путем развоја. А зашто на крају крајева у таквој ситуацији Родољуб Драшковић не би предсједавао и Савезом општина и градова Републике Српске?“, рекао је Говедарица.

„Дакле, не служи Додику на част да се свађа са Родољубом Драшковићем, а мени се чини да није немогуће да се када заврне буџетску славину нпр. и Емиру Кустурици, таква интересна љубав се прекине. У сваком случају, од Додика и СНСД-а би било паметније да мало спусте лопту и престану са политиком произвођења сталних сукоба и уцјена којом се одржавају на власти. Заиста је дошло вријеме да се нешто уради добро за народ“, рекао је Говедарица.

ИСТОК


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО