Завршен „корона“ рат између Требиња и Чапљине

Градоначелници Требиња и Чапљине Мирко Ћурић и Смиљан Видић данас су, током телефонског разговора, постигли договор о повлачењу спорних одлука које су се односиле на међусобну забрану увоза робе и транзит камиона.

Потврдио је то данас новинарима Видић, казавши да је градоначелник Требиња већ повукао спорну одлуку, а Чапљина ће то учинити ујутро.

Градоначелник Видић каже да је за њега је одлука коју су донијеле требињске власти била необична и исхитрена, поготово што се коронавирус појавио много раније у другим срединама него у Чапљини па нису реагирали на такав начин.

“Хтјели су заштитити своје грађане, али о томе нису превише размишљали. Поготово је таква одлука била чудна будући да није било никакве забране ни за Мостар, Читлук, Љубушки, да не причам о Бањој Луци, Бијељини и тако даље. С друге стране, ми смо само узвратили, а драго ми је да смо на ту причу ставили тачку“, казао нам је Видић.

Градоначелник Требиња као командант Кризног штаба донио је одлуку да се забрањује увоз робе у Требиње са подручја Чапљине, а након тога је градоначелник Чапљине донио одлуку да се забрањује и увоз робе из Требиња, али и пролаз превозницима из Требиња преко територије општине Чапљина.

Иначе, у Чапљини је до сада забиљежено девет случајева коронавируса, док у Требињу и источној Херцеговини још нема обољелих од вируса.

Извор: Топ портал


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО