Вучић ипак не иде у самоизолацију, у петак у Нишу уручује респираторе

Председник Србије Александар Вучић очито неће ићи у кућну самоизолацију иако је јуче објавио да је његов старији син Данило позитиван на корона вирус и да је смештен у Инфективној клиници, јер је данас најављено да ће сутра службено путовати у Ниш.

Председник Вучић, подсетимо, саопштио је на Инстаграму јуче да му је син позитиван на вирус, па се у јавности одмах поставило питање да ли ће морати и он да иде у самоизолацију на 14 дана.

У кабинету председника нисмо добили одговор да ли је Вучић био у контакту са сином или ће морати у самоизолацију, а процедура каже да сви који су имали контакт са зараженима у претходних 14 дана да имају обавезу да се изолују.

Заменица директора Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић, одговарајући данас на питања новинара да ли председник треба да иде у самоизолацију, рекла је да је протокол исти за све и да вирус не прави селекцију.

„Каква ће бити процедура, зависи од тога да ли је нека особа била у контакту са зараженом особом у периоду заразности. Сви који су били у контакту се тестирају и потом се подвргавају прописаном режиму. Исто је правило за све“, објаснила је она.

Из Председништва је данас најављено да ће се Вучић састати сутра у 10 часова у Нишу са представницима локалне самоуправе, Клиничког центра Ниш и других здравствених институција (Градска кућа).

Како се додаје у саопштењу, Вучић ће приликом посете Нишу уручити велики број маски, инвазивних и неинвазивних респиратора и друге медицинске опреме.

Након састанка, обратиће се у 11 часова грађанима Ниша и југа Србије путем медија.

Извор: Данас


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО