СРБИЈИ ПРИЈЕТИ НЕСТАШИЦА САТИ ЗА ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС

СРЕМСКА КАМЕНИЦА, 9. април 2020, (Њуз) – Србији прети несташица сати неопходних за сповођење полицијског часа, саопштили су данас стручњаци са Института за ванредно стање и ограничено кретање из Сремске Каменице.

Према речима доктора Бранимира Стојановића са овог института Србија ће, ако се настави са ови темпом пооштравања мера, за седам дана остати без слободних сати за полицијски час.

– Несташица је сада већ сасвим извесна јер се сати за полицијски час немилице троше, а ресурси су ограничени. Наредни дани су кључни за нас и потребна је гвоздена дисциплина приликом одређивања трајања полицијског часа, јер ћемо доћи у ситуацију да ће нам можда бити потребне оштрије мере, а неће постојати никаква могућност да се оне спроведу и због тога апелујем на надлежне органе да поведу рачуна о начину на који се полицијски час користи – изјавио је др Стојановић за Њуз.

Председник Србије Александар Вучић уверава да ће Србија имати довољан број сати за продужетак полицијског часа.

-Ми од уторка крећемо за производњом нових сати, имамо могућности за то, а већ у среду стиже авион из Кине који нам доноси контигент помоћи у сатима потребним за полицијски час. Грађани не морају да брину, имаћемо довољно сати да полицијски час на територији целе Србије траје колико год да је потребно, па чак и да га у неким местима продужимо. Будите сигурни да ниједна земља у Европи неће имати дужи полицијски час од нас и на то сам јако поносан – истакао је он.

Вучић је додао и да ће, ако буде потребно, сам да седне у авион и оде по сате како би био сигуран да ће спровођење полицијског часа протећи баш онако како је он планирао.

(Текст је сатиричног карактера и преузет је са портал http://njuz.net)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО