Помоћ Републици Српској стигла из Русије


На Аеродром „Маховљани“ у Бањалуци данас је допремљен први контингент медицинске опреме и помоћи Русије за борбу против епидемије изазване вирусом корона.

На аеродром је слетио авион из Русије са медицинском опремом и материјалима које та земља донирала Републици Српској.

У Бањалуку је стигла и екипа руских медицинских стручњака који ће се ставити на располагање Универзитетском клиничком центру у Бањалуци у борби против епидемије вируса корона.

Руску опрему и помоћ, која је пристигла специјалним летовима, дочекали су званичници Републике Српске, представници РС у заједничким институцијама БиХ, као и руски амбасадор у БиХ.

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов је изјавио да је стигла помоћ и прва група стручњака на захтјев Републике Српске да помогну у тешкој ситуацији.

– Стигли су специјалисти љекари који ће заједно са колегама из Српске лијечити обољеле. Такође стиже и специјална техника за дезинфекцију простора и зграда. Стручњаци и специјална техника стижу летовима из Београда. Надамо се да ће наша улога допринијети да се олакша ситуација и да ћемо заједничким напорима превазићи ову ситуацију – рекао је Иванцов.

(БН/Српскаинфо)

(Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО