Драшковић:Нећу дозволити ником, па ни Милораду Додику, да гази моје људско достојанство и моју пословну личност“


Председник скупштине Удружења грађана и привреде Херцеговине Родољуб Драшковић упутио је отворено писмо предсједнику СНСД-а и члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који је недавно јавно изнио увреде на рачун Драшковића, назвавши га лажовом.

Отворено писмо преносимо у цијелости:

  • Цео живот се борим за истину, градим своје људско достојанство и изграђујем пословну личност као привредник, која је призната и позната далеко шире од граница ЕX Југославије.

Нећу дозволити ником, па ни Милораду Додику, да гази моје људско достојанство и моју пословну личност.

Свјестан сам чињенице, да политичари на лажима и злоупотребом патриотских осећања народа, граде политичку каријеру и чврсто држе своје политичке позиције, али мораш да знаш, да ја нисам политичар и не служим се лажима.

О стању у буџету Републике Српске, моја изјава је заснована на изјави предсједника Републике Србије, господина Александра Вучића, у вечерњем Дневнику „РТС“-а Београд.

У име „Удружења грађана и привреде Херцеговине“, обратио сам се министарки финансија РС, госпођи Зори Видовић, која је јавности презентовала буџет Републике Српске у висини од 840.000.000 КМ за санацију стања које је проузроковано корона вирусом, са питањем од наведеног износа, који износ је одређен за регију Источне Херцеговине, којим субјектима ће бити додељена средства и када ће се дозначити средства?

Уредно смо добили одговор да Република Српска не може исфинансирати властитим средствима наведени износ, те ће затражити помоћ од Међународних финансијских институција, као што су Светска банка и Међународни монетарни фонд.

Да ли лажем, нека суди јавност?!

Лично сам формирао „Фондацију Драшковић“ и уплатио милион КМ за помоћ Херцеговини, а јавност је упозната у које намене се ова средства користе.

Колико знам, да Влада Републике Српске није дозначила ниједан „фенинг“ за помоћ народу и институцијама Херцеговине.

„Алтернативна телевизија“ Бања Лука, по диктату зна се кога, злонамјерно говори о дугу „Индустрије алата“ Требиње буџету Републике Српске, у висини од 15.100.000 КМ.

Генерална директорка „Индустрије алата“, прегледом пословних књига, саопштава јавности да по основу пореза буџету Републике Српске, „ИАТ“ дугује цца 800.000 КМ и да уредно измирује обавезе по основу доприноса и повезује радни стаж свим запосленим који су стекли услов за пензију.

Предсједник СНСД оспорава званичну изјаву генералне директорке „ИАТ“-а, а Родољуба Драшковића назива лажовом.

Постоје видео записи изјаве Милорада Додика да ће Влада Републике Српске отписати потраживања по основу пореза и доприноса „Индустрије алата“ а.д. Требиње, што никада није реализовано. „Свислион“ је инвестирао 37 милиона КМ у „Индустрију алата“ а.д., са којим новцем је предузеће измирило све обавезе према добављачима и повериоцима. Без обзира што је „Свислион“ власник капитала у износу од 64%, инвестирао је у „ИАТ“, да би сачувао радна мјеста запослених, сачувао делатност и остварио трајну перспективу овог предузећа.

Постоје видео записи из Невесиња и изјаве Родољуба Драшковића да ће изградити прехрамбену фабрику у Невесињу и Милорада Додика, председника Владе Републике Српске, где је обавеза Родољуба Драшковића да изгради фабрику, а обавеза Владе Републике Српске да ће дозначити 10 милиона КМ за подстицај развоја привреде Невесиња и да ће обезбједити хигијенску здраву воду прије него што ће се изградити фабрика.

Новац за подстицај развоја никада није дозначен, а вода микробиолошки исправна никада није обезбеђена, те смо били принуђени да процесну опрему дислоцирамо из Невесиња.

Постављамо питање предсједнику „СНСД“ Милораду Додику, који управља јавним предузећима, колики су губици, колики су дугорочни и краткорочни кредити и где је потрошен новац јавних предузећа у регији Херцеговине, „Термоелектране“ Гацко, „Хидроелектране“ Требиње и „Електродистрибуције“ Херцеговине?

Народ тражи, извештаје о пословању јавних предузећа у Херцеговини за 2019. годину, са којима управља предсједник „СНСД“-а Милорад Додик.

Господине Милораде Додик, вјеруј ми, да је дошло вријеме да разговарамо снагом аргумената, а не аргументима политичке моћи.

Цијели свијет саопштава истину, да ништа неће бити исто после пандемије корона вируса, као што је било прије ње, а то значи ни у Херцеговини“, каже се у отворнеом писму, које је Драшковић упутио Додику.

(БН)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО