Брнабић: Лицемерни напади на Вучића

Премијерка Ана Брнабић оценила је да је лицемерје то што неки политичари користе ову ситуацију да би добили политичке поене и у време ванредног, а реално ратног стања, нападају председика Србије Александра Вучића зато што обилази жаришта коронавируса.

Она је рекла да би волела да види шта су они урадили, зато што у овом тренутку свако и може и мора нешто да ради за грађане Србије.

Брнабић је после потписивања Уговора о донацији Кине за изградњу две лабораторије казала да је Вучић преузео на себе велики део терета и навела да су му она и сви чланови Владе захвални зато што је кренуо да обилази жаришта.

“И не само то, већ зато што је примио на себе највећи политички ударац, у смислу да користи ово за политичку кампању, као да није довољно јасно неким критизерима да је посао председника државе да у кризним временима обилази жаришта и да је то једино природно и нормално“, оценила је Брнабић.

Према њеним речима, да је седео у Београду Вучића би нападали зато што не обилази жаришта, а додала је да ће их посетити и она, уколико то буде поребно.

Брнабић се осврнула на данашњу насловну страну дневног листа „Данас“ и рекла да су неки од оних који себе називају светионицима слободе, слободе медија, професионалног и објективног извештавања, показали како се користе и
злоупотребљавају слике Данила, старијег сина председника Вућића, у политичке сврхе и за политичку кампању.

Када су они објављивали Данилове слике на насловним странама недељника и дневних новина, управо тих који кажу да су професионални и светионици слободе, тада то није била злоупотреба, а данас мене критикују за злоупотребу те исте деце, казала је премијерка.

“Ако желите да знате како изгледа лицемерје, узмите огледало, ставите га испред себе и немојте више никада да ми причате да сте професионални, зато што када ви то радите онда је то професионално, а када ја покажем слике деце председника државе онда је то злоупотреба”, рекла је Бранабић.

Брнабић је навела да она то показује у позитивном контексту, да видимо како се сви боримо и дајемо све од себе у овој борби, а они то користе у негативном контексту и не говоре да је то злоупотреба.

Одговарајући на питања, премијерка је навела да ће дозволе за кретање у време полицијског часа од данас поподне моћи да се добију и електронским путем. Прецизирала је да је реч о дозволама за кретање привредника, пољопривредника и грађана који брину о другима.

“Тај процес ће сада бити много ефикаснији”, рекла је Брнабић и додала да је тај систем Влада урадила у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу.

Брнабић је навела да ће наше компаније ускоро добити дозволе за почетак производње заштитне медицинске опреме.

“Србија је научила да у овакви ситуацијама што је могуће више треба да се ослања на сопствене изворе, знање и производњу”, рекла је Брнабић.

Навела је и да је, у сарадњи са Институтом за примену нуклеарне енергије и радне групе коју је основало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, почео процес прављења домаће лабораторије за ЕЛИСА тестове на антитела.

Указала је да ће те анализе помоћи након епидемије, када почне да опада број оболелих, у другој фази борбе против
коронавируса, да бисмо видели колико смо отпорни.

Извор: Фонет


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО