Радници Јуре у Рачи испред фабрике, не желе да уђу у халу и наставе рад

Радници прве смене „Јуре“ у Рачи окупили су се јутрос у кругу те фабрике али не желе да уђу у халу и траже да се реши питање рада у условима ванредног стања због опасности од ширења коронавируса.

Радници Јуре у Рачи су забринути због тога што су им радна места на малој удаљености у хали, а истичу и чињеницу да запослених има и из неколико општина у којима су регистровани случајеви Цовид-19.

Председник синдиката „Независност“ у тој фабрици Саша Марковић рекао је новинској агенцији Бета да се у фабрици окупило од 300 до 400 радника.

Рекао је да је јутрос у фабрику дошао командант кризног штаба Ненад Савковић који ће учествовати у разговору са представницима компаније у Рачи.

Радник Јуре Предраг Стојановић рекао је за Н1 да су сви радници испред фабрике и да не планирају да уопште почињу рад.

„Сви радници дошли, чекамо руководство фабрике. Радили смо до 27. марта, па смо отишли на одмор, али смо радили као да није ванредно стање, није се поштовала препорука владе. Имамо двоцифрен број оболели, пар стотина људи је у изолацији…Свако може да се зарази, а нас има 2.800 радника у фабрици“, казао је Стојановић.

Он је испричао и да на посао долазе аутобусима, организованим превозом, који је, додаје, дупке пун увек.

На питање имају ли радници заштитну опрему, Стојановић каже да су „нешто добили, а нешто сами набавили“.

Додаје и да су радници испред фабрике од 6.30 јутрос, али да им се до сада нико није обратио.

Запослени у Јури су и у понедељак пре подне одбили да уђу у фабрику и наставе са редовном производњом после истека плаћеног одсуства због коронавируса од 26. марта, а пословодство је одлучило да „до даљег“ остану код куће.

Званичници општине, али и медији обавештени су у понедељак пре подне у фабрици „Јура“ да се неће радити до краја ове седмице и да ће у фабрици бити организован минимум производње уз поштовање свих наложених мера превенције заразе коронавирусом.

Међутим, током поподнева је дошло до „обрта“, те су радници позивани да данас дођу на посао и наставе са редовном производњом у три смене.

Према незванични сазнањима Бете, таква одлука је стигла из централе компаније Јура.

Извор: Бета/ Н1


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО