Међу зараженим на Институту Дедиње највише анестезиолога, хирурга и сестара

БЕОГРАД – Од 67 здравствених радника који су заражени новим вирусом корона у Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње највише је медицинских сестара које раде у интензивној њези са пацијентима, анестезиолога и хирурга, каже директор те болнице Милован Бојић.

Он је нагласио да је тестирано 250 људи у Институту, да је вирус потврђен код 67 здравствених радника и 14 пацијената, да су заражени здравствени радници искључени са посла, а пацијенти збринути у ковид болницама.

Наводи да је утврђено да су у Институт вирус унијели пацијенти који су били у периоду инкубације када су стигли у ту здравствену установу.

Бојић каже да је Институт током епидемије постао дежурна установа за збрињавање свих хитних стања у кардиоваскуларној хирургији, јер су су многи здравствени центри који су збрињавали те пацијенте претворени у ковид болнице.

„Формирали смо конзилијум за хитна стања где су била тројица наших најистакнутијих доктора и оперисали смо само најхитнихе од хитних стања“, рекао је он за ТВ Пинк.

Извор: Тањуг


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО