Додик у Требињу: Родољуб Драшковић је све слагао. Српска њему не дугује ништа, а он њој дугује много

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је данас у Требињу присуствовао сједници Градског кризног штаба, рекао је да овај штаб веома оперативан, те да су мјере које је донио усаглашене са одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације, преноси РТРС.
– Захвалан сам грађанима који се придржавају мјера – истакао је Додик и додао да су ригорозне мјере биле неопходне и да ће и даље остати на снази.

Он је истакао да је ово опасна ситуација коју није требало игнорисати, што се најбоље види из примјера Шведске која се понашала опуштено, а данас уводи ригорозне мјере.

– Превентивне мјере су се показале као битне и важно је да здравсвени систем може да издржи притисак и да се успјешно носи са овом ситуацијом – рекао је Додик.

Он је нагласио да је здравствени систем у Српској спреман иако још увијек није достигнут врхунац епидемије.

Додик је рекао да ће требињској болници бити прослијеђени респиратори које ће Српска добити, како би Требиње располагало са десет респиратора.

Он је истакао да на тржишту има довољно намирница и да неће бити несташица.

Додик је навео да су посљедице епидемије вируса корона већ видљиве у привреди, али да ће Влада Српске помоћи привредним субјектима како би превазишли кризу.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је Додику за подршку, наводећи да је разговарано о ситуацији у вези са вирусом корона, односно о превентивним, здравственим и привредним мјерама у борби против вируса.

Он је подсјетио да у Требињу није забиљежен ниједан случај заразе.

Ћурић је рекао да је веома важно да се грађани и даље придржавају донесених мјера.

Додик се дотакао и актуелног односа Републике Српске и предсједника пословног система Свислион, Родољуба Драшковића, а више о томе погледајте у видео прилогу РТРС-а.

Извор: МојаХерцеговина


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО