Богдановић, Бјелица и Дивац донирају респираторе Србији

У пакет помоћи биће укључене и потребна медицинска опрема, као и посебне заштитне маске

Србија има велике пријатеље у Сакраменту! Српски кошаркашки асови Богдан Богдановић и Немања Бјелица укључили су се у велику акцију фондације Ане и Влада Дивца и донирају медицинску опрему и респираторе за сународнике погођене вирусом корона.

Како је објављено на сајту Сакраменто Кингса, двојица српских репрезентативаца удружили су се заједно са генералним менаџером Кингса како би заједничким снагама скупили новац за куповину респиратора, специјалних заштитних маски и одела, све у циљу помоћи болницама и медицинском особљу, које се недељама широм земље боре како би спасили животе оних угрожених у пандемији ЦОВИД-19.
“Осећам се јако инспирисано због свих људи широм НБА и света који су одлучили да помогну друштву у најтежим временима, због чега је јако важно да помогнем сународницима у домовини како би се сачували животи. Желео бих да се захвалим храбрим медицинским професионалцима који раде јако свакодневно на томе да помогну зараженима вирусом корона. Знам да је тешко, али све ово ћемо проћи заједно“, изјавио је Богдановић.

Истог мишљења је и популарни Бели.
“Јако сам поносан због тога што ћу донирати важне ресурсе како бих помогао медицинским херојима на првој линији фронта који се боре против ЦОВИД-19. Такође, шаљем велику подршку свима који су угрожени вирусом корона у домовини. У овим временима најважније је остати здрав и осећати се безбедно, то је највиши приоритет. Зато се осећам почаствовано што могу да помогнем“, додао је Бјелица.

Фондација Ане и Влада Дивца основана је 2007. године и изграђена је на темељима тридесетогодишњег хуманитарног рада. Осим основног циља да помогне избеглицама и интерно расељеним лицима, Фондација је као највећи циљ истакла помоћ српском народу у време пандемије вируса короне.
“Страховит утицај који глобална пандемија има је разарајући и наше мисли усмерене су ка свим особама на које је ЦОВИД-19 утицао. Кроз нашу фондацију радимо на томе да допремимо потребне ресурсе како би се повећао квалитет живота и створила боља будућност за најугроженије. Ана и ја смо почаствовани због шансе да помогнемо нашим сународницима и доставимо им потребне респираторе, маске и другу опрему како бисмо помогли оболелима и херојима који се боре за њихове животе“, изјавио је Владе Дивац.

Фото: МН Пресс

Извор: Моцартспорт


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО