Газда Милорад запослио 10 радника који су добили отказ у време епидемије

Епидемија коронавируса у Србији довела је до губитака у привреди због којих су неки радници остали без посла. На сву срећу, постоје и позитивнији примери, као што је пример послодавца из Липничког Шора код Лознице који је запослио десет људи који су остали без посла након увођења ванредног стања.

Губитак посла, кажу, ником не пада лако, а нарочито не онима од чије плате зависи опстанак вишечлане породице.


Након увођења ванредног стања, послодавац из Италије био је принуђен да отпусти десет радника, који су потом посао добили код локалног предузетника чија се фирма бави прерадом дрвета, јавља РТС.

„У једном тренутку послодавац из Италије дао нам је отказ због нерентабилног пословања, прихваћени смо овде као породица једна да радимо, нови послодавац нас је прихватио ту, значи нам пуно“, каже Селимир Мишковић из Страже.

Живојин Ђурђевић из Јелава и супруга имају троје деце. Супруга је незапослена.

„Примам овде плату редовно, помажу ми у сваком смислу“, каже Живојин.

Пословање у новонасталим околностима, каже власник фирме, није лако, а да би предузеће одржао ликвидним, подигао је кредит. Ипак, додаје, ниједног момента није имао недоумицу да ли да радницима пружи посао, јер задовољство њихових породица и њих нема цену.

„Примио сам свих десет њих у моју фирму, нисам могао да их оставим без плата, већином су људи комшије моје са којима сам се саживео цео живот, користим ситуацију да им помогнем, све што могу“, указује Милорад Гајић, предузетник из Липничког Шора.

Уз солидарност и хуманост, кажу, можемо превазићи све неприлике, а ова прича само је једна од оних које потврђује изреку да је у тешким околностима највећа врлина бити добар човек.

Извор: РТС


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО