На повратку са њиве ухапшен 19-годишњи пољопривредник из Силбаша

Бачкопаланачка полиција ухапсила је јуче 19-годишњег пољопривредника из Силбаша док се враћао кући са њиве. Њему је исти дан Прекршајни суд у Бачкој Паланци одредио казну од 50 хиљада динара.

У пресуди се наводи да је изашао изван свог домаћинства у време забране кретања.

Добар дан, ја сам Милена, треба да идем у затвор, али не знам шта сам урадила?
93 општине у Србији у којима нема короне, али преживљавају „клиничку смрт“
Изградња Променаде настављена без дозволе
„Возећи трактор, мој син је у повратку са њиве откачио кутиватор код једне наше куће где нам углавном стоји механизација док је долазио трактором у породичну кућу где је планирао да закачи сејачицу. Између те две куће има буквално један ћошак, неких 500 метара.

Полиција га је зауставила као да је криминалац и убрзо су се створиле три патроле са укљученим ротацијама. Није му дозвољено да објасни одакле иде, нису чак дозволили ни да закључа трактор који смо јесенас купили, остали су и кључеви у њему.

ухапсен пољопривредник

У полицијској станици је чекао судиницу из Новог Сада. Када је она стигла одведен је у Суд. Она је могла да само констатује записник, при том се извињавајући што је уопште морала да пише пресуду.

Вероватно је и она увидела сву нелогичност и неправду“, каже мајка пољопривредника који је јуче приведен.

„Ово није нормално, ово је иживљавање над људима који раде на њивама. Ми живимо од тога, имамо пољопривредно газдинство, бавимо се ратарством, повртарством, сточарством, сви у кући. Сада је време сетве, почињемо да сејемо. Нас не занима ниједна политика, већ наши послови.

Немамо времена да слушамо све вести, од ујутру у 6 до 20 часова смо на њивама и колико знам министар пољопривреде Недимовић је лепо рекао да се људи у тракторима који раде не дирају до 20 часова и да за њих полицијски час не важи.“

Очигледно да полиција није обавештена о томе, каже она и на питање да ли је син имао неопходну дозволу тачније потврду да је пољопривредник, каже да су у неколико наврата покушавали да дођу до те дозволе коју електронски издаје Управа за заштиту биља али да је “једном пао сајт, други пут је писало да има превише захтева, трећи пут су звали и јавила се секретарица која није упућена”, при том та дозвола кретања важи само за наведени дан.

„Сутра идемо код адвоката јер желимо да поднесемо тужбу против полицијских службеника који су врло бахато поступили због чега је мој син целу ноћ био узнемирен, чак смо звали и Хитну помоћ која му је дала лекове за смирење.

Све разумем, ванредно стање, али пољопривредници не смеју дићи руке од њива, њива не може да чека да све ово прође“, закључује она.

Јована Кешански/ Луфтика


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО