Кисић Тепавчевић: Повећава се број обољелих међу здравственим радницима широм Србије

Заменица директора Института „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да је у Општој болници у Ваљеву 11 особа позитивно на коронавирус, да се 188 особа налази у кућној изолацији и да још увек нису тестиране, а како је рекла, биће тестиране када истекне период кућне изолације.

Она је на конференцији за новинаре у Влади Србије казала да у ваљевској болници ради укупно 1.241 радник.

Што се тиче болнице у Ћуприји, Кисић Тепавчевић каже да је тамо 40 здравствених радника позитивно на коронавирус, а да је седморо хоспитализовано.

„Ћупријска болница броји 880 запослених. Они имају капацитете, те је могуће прерасподелом запослених са различитих одељења организовати несметан рад болнице“, нагласила је.

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да, што се тиче породилишта „Народни фронт“, где је 46 здравствених радника тестирано позитивно, нема нових информација.

Докторка Митровић Јовановић из „Народног фронта“ рекла је раније данас да је у међувремену утврђено да су још два члана особља позитивна на овај вирус.

„Немам података да је неко погоршање настало. За ‘Драгишу Мишовић’ немам непосредно податке да је било нешто посебно. Треба рећи да је на Бежанијској коси било шест пацијената на хематолошком одељењу које су тестиране, код једног је налаз позитиван. Он је наставио да се лечи на том одељењу од примарне болести. Три особе су имале клиничке знаке болести на ренгену, који је показао да има сумње на Ковид, иако су налази теста били негативни. Сви они су издвојени и тај део одељења је затворен“, казао је Кон.

На питање новинара каква је ситуација у министарствима Владе Србије, након што је утврђено да су Александар Пајић, посебни саветник у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, као и још двоје нижих саветника заражени коронавирусом, Кисић Тепавчевић је рекла да не моће да износи податке за појединце, али да је „сваки пацијент пођеднако важан“.

„Више пута смо истицали да ова болест не познаје границе, оболевају сви који су били изложени. Не бих наводила због заштите права личности податке за сваког појединца. Али имамо позитивне на вирус у одређеним министарствима и они су у стабилном здравственом стању“, казала је Кисић Тепавчевић.

У Србији је данас до 15 часова преминуло још седам особа, а укупан број умрлих од коронавируса у Србији је 51. До недеље у 15h регистровано је 1.908 потврђених случајева заразе.

Извор: Тањуг/Влада Србије


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО