Кољин „Мексиканац“ из дjечије собе за лакше дане у изолацији

“Сећам се тога добро, било је неког шарма у томе, неке радосне туге у тим песмама… Поздрав за Мехико!“, каже Коља.
Музичар Никола Пејаковић Коља објавио је нову, ескапистичку песму „Мексиканац“, његов први студијски рад након албума „4 Прста“ (2018).

„Као и обично, сањам о томе да одем са породицом на село. Ништа ново код мене, значи, осим што ме је ова корона учврстила у идеји да ћу да бежим у брда. Не из страха, већ зато што ми је преко главе свега – и ове цивилизације и капитала и демократије и медија и свега осталог… Верујем да је то осећај који се јавља код већине људи“, каже Коља о надахнућу за песму.

Према његовим речима, иза снимања само „Мексиканца“ у овом тренутку нема „неке специјалне стратегије“, већ је, након што је песма била готова, одлучено да се не чека на нови албум и „нека, кобива, боља времена“, јер „ово је најбоље време за ову песму“. Уз то, видео ( снимљен у стану, телефоном ) који прати „Мексиканца“, каже Коља, „није спот, већ мали подстрек људима да издрже кућну изолацију, јер, у суштини, ништа нам битно не фали… Осим памети“.

Може ли се Кољин „Мексиканац“ схватити као мала посвета Југомексиканцима, особеном хибридном музичком жанру педесетих и шездесетих година у комунистичкој Југославији?

“…Сећам се тога добро, било је неког шарма у томе, неке радосне туге у тим песмама… Поздрав за Мехико!“, каже Коља.

Додавши свом певању и свирању гитаре овај пут и усну хармонику, Пејаковић је снимио „Мексиканца“ по обичају у продукцији Војислава Аралице, који је радио и аранжман и свирао гитаре, док је за клавијатуре био задужен Иван Алексијевић. Контрабас је свирао Милан Павковић, а бубњеве Саша Ранковић. Песма је снимљена током фебруара и марта у београдском студију Сијена, уз сниматељку Сању Ђуричић.

Извор: Б92

Извор: http://Noizz.rs


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО