БЕОГРАД: Дио пацијената са Сајма пријети штрајком глађу


Једна група пацијената смештених на Београдском сајму, а која жели да остане анонимна, обратила се медијима заједничким саопштењем у коме најављују да ће у суботу започети штрајк глађу.


Они се поред услова на Сајму жале и на то што, како тврде, немају могућност поновног тестирања, а нису им свима ни саопштени резултати ранијег тестирања.

– Од недеље нисмо добили информацију у вези са тестирањем. Епидемиолог Божидар Љубић негира било какву одговорност и не жели да прича са пацијентима, па не проналазимо други начин да добијемо могућност поновног тестирања. Никада нам званично нису речени резултати претходно урађених тестова, нити смо их добили написмено – наводи се у заједничком саопштењу.

Они тврде да међу оболелима има оних који су “прележали упалу плућа”, “старијих људи”, “хроничних болесника” и “једно дете”.

– Иако је ово привремена болница, не постоје картони пацијената ни одговарајућа терапија. С друге стране, велики број људи нема никакве симптоме и заражени су још пре месец дана. Иако је најављено да ће на Сајам долазити новотестирани са лаким симптомима, то се не дешава, те су овде смештени само путници и људи који су претходно били лечени у болници – закључује се у њиховом саопштењу.

Извор: http://danas.rs


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО