Вучић: Од суботе у 13 часова до понедјељка у 5 часова забрана кретања

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се уводи забрана кретања од 13 сати у суботу до понедељка до пет ујутро. Једино не важи за пензионере који имају могућност да изађу у продавнице од 4 до 7h у недељу, рекао је и додао да би ипак волели да их мање виде него прошле недеље. Додао је да не може више од двоје људи да се окупи на једном истом месту. Трећа мера је олакшавајућа – и важи од суботе увече – од 23h до 01h у распону од 200 метара од пребивалишта биће дозвољена шетња љубимаца.

Обраћајући се јавности након седнице Кризног штаба, Вучић је рекао да су данас анализирали утицај мера и онога што су урадили. Консултовали смо се с којим мерама да идемо и донели смо неке закључке – да део мера морамо да пооштримо, део да олакшамо, навео је.

Вучић је рекао да у наредна 72 сата очекују убрзање у броју заражених, а да је за очекивати и повећање броја смртних случајева, имајући у виду број људи на респираторима. Навео је да је 81 човек на респираторима.

Нажалост, данас смо изгубили троје људи, подсетио је. Оно што смо приметили као правилност последњих дана, када је појачано тестирање, је да већи број позитивних долази из Београда, Ћуприје, Чачка и Ваљева, навео је. Додао је да се некако чини да је Ниш, после тешких случајева и приче у Лугану, некако успео да се стабилизује. Казао је да је послата додатна опрема у Ваљево, а да ће видети како ће помоћи Чачку.

Вучић је рекао да је разговарао са председником Русије Владимиром Путином и да ће сутра доћи Иљушин у 11h са докторима, њиховом опремом, респираторима и медикаментима у помоћ и да ће послати, „чини се, исти пакет као за Италију“. Доћи ће и људи који ће дезинфиковати болнице, улице, објекте, са својом опремом, додао је.

Рекао је да је имао добар разговор са председником Француске Емануелом Макроном који је рекао да је уз српски народ.

Од 8. или 9. априла имаћемо пуну производњу маски овде, стижу нам машине из Кине, додао је.

Ускоро опширније…

Извор: http://rs.n1info.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО