“ПУКНИ, ЗОРО” ОДЈЕКУЈЕ СИЈЕТЛОМ Марија изађе на терасу и свира за медицинаре (ВИДЕО)

Због ње са терасе у Сијетлу ових дана одјекују српске пјесме. Марија Спасић Комленовић узме своју флауту, изађе на терасу и одсвира нумере на које нико није равнодушан. Свира их у част медицинских радника који се боре са корона вирусом, а не заборавља да у објавама истакне “Моја Србија”.
“Пукни зоро! Остани код куће! За све медицинске раднике у првим редовима! У овоме смо заједно! Вечерас у осам!”, написала је недавно на Фејсбуку Марија Спасић Комленовић и у знак захвалности борцима против ЦОВИД-19 одсвирала “Пукни, зоро”.

Њено извођење нумере чији је аутор словеначки музичар Роберт Пешут Мањифико, а коју смо први пут чули у филму “Монтевидео, Бог те видео”, на Јутјубу је добило сљедеће коментаре: “Најежио сам се, свака част, жива била”, “Ево сузе”, “Немој престати да свираш”.
Марија је завршила мастер студије на Високој школи за музику Ханс Ајзлер у Берлину, а прије тога је дипломирала на Универзитету у Мајнцу.

Због српске умјетнице у Сијетлу се чуо и традиционално “Тамо далеко”, а Марија иако је далеко до Србије, не заборавља завичај, пише Жена Блиц.

Извор: http://zena.blic.rs


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО