Др Кон тврди: „Повећава се смртност, имамо 69 особа на респиратору, ако овако наставимо, за Србију постоји само један ЛИЈЕК“

„Данас је, ипак, седморо људи умрло. То свакако погађа лекаре. Та изјава која је дата данас у сагласју је са тим, али морамо да дигнемо мотивацију, да водимо рачуна да имамо што мање контаката. После три недеље када се појави болест, следеће две недеље су најтеже и зато морамо смањити контакте. Пред свима нама је јако много посла. Ја нисам у оперативи непосредно, али други јесу, ја радим на праћењу тога. Повећава се смртност, она је сада око 2,5 посто сада, а била је испод један. Имамо доста позитивних које нисмо још открили. Сада је најважније да спречимо преношење вируса“, рекао је на почетку свог обраћања на РТВ Пинк, епидемиолог Предраг Кон.

Око 3.600 особа је тестирано до сада, а укупно 900 је заражених, дакле четвртина.

  • Сада очекујемо више негативних, када крене масовно тестирање. Знам да је 69 особа на респиратору, повећава се број оних који су у животном ризику. То је озбиљна цифра. Данас је 26. дан, за два дана излазимо из четврте недеље. Ту смо где смо. Без обзира на целокупну ситуацију, мислим да смо до сада добро урадили посао што се тиче сузбијања епидемије.

Међутим, прави посао тек предстоји.

  • Оног момента када почне то нагло да расте, постоји један лек. Тај лек неминовно води ка заустављању, питање је тренутка када ће бити уведен 24-часовни полицијски час. Ако би се неколико дана узастопце овако дизао број заражених и преминулих, онда је неминовно предложити такву меру – рекао је Кон.

Извор: http://novosti.rs


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО