Тајландски краљ се „самоизоловао“ у Алпима са 20 конкубина

Тајландски краљ Маха Ваџиралонгкорн самоизоловао се од вируса корона са 20 својих конкубина у једном од најлуксузнијих хотела у монденском скијашком центру Гармиш-Партенкирхен у Њемачкој.

Краљ, иначе познат и као Рама Десети, са собом је осим конкубина повео бројне слуге.

Наводно је закупио цијели „Гранд хотел соненбихил“, хотел са четири звјездице, пише „Интернешнел бизнис тајмс“, преноси Тањуг.

Тамошњи пансиони и хотели затворени су због корона вируса, али хотел у којем се изоловао 64-годишњи тајландски краљ је изузет од тог правила.

Портпарол локалног окружног савјета рекао је да је то зато што су сви гости из једне групе људи.

У међувремену, Тајланд се бори с пандемијом вируса корона, знајуц́и да је краљ на одмору.

Грађани су, наводи се, због тога протестовали путем интернета и медија, кршец́и притом строге законе који им бране да критикују краља, пренио је загребачки „Јутарњи лист“.

Хаштаг #Зашто нам треба краљ подијељен је чак 1,2 милиона пута на Тњиттеру, а поставио га је један активиста који се налази у егзилу у Француској.

Краљ Рама Десети није виђен у јавности у Тајланду још од фебруара. Познат је по томе да често није у својој земљи, а најчешц́е проводи вријеме у Њемачкој с љубавницом. Зна се и да је имао много жена, као и бурне разводе.

Тајланд је до сада забиљежио више од 1,385 случајева вируса корона, а седам је особа преминуло. Само у суботу је забиљежено 109 нових случајева болести.

(Агенције)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО