МУП ХНК кажњава православне вјернике који су присуствовали литургији у манстиру Завала

Из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона најављено је да ће прекршајно бити кажњени вјерници, углавном из Требиња и околине, који су у недјељу присуствовали литургији у православном манастиру Завала, у Поповом пољу, преноси Срна.

– Тренутно се врши провјера идентитета, а обавили смо разговор са одговорним лицима и сачинили службену забиљешку. У складу са законским одредбама и прописима, као и мјерама и наредбама које је издао Кризни штаб Херцеговачко-неретванског кантона, свима ћемо изрећи санкције – рекао је портпарол кантоналног МУП-а Људевит Марић.


Прекршајне казне у оваквим случајевима износе 500 КМ, пише Дневни аваз, а преноси Срна.

На званичној страници општине Равно, на чијем подручју се налази манастир Завала и која припада Херцеговачко-неретванском кантону, наведено је да је „у Манастиру у Завали одржана служба на којој је присуствовало стотињак вјерника из сусједних општина, међу којима и малољетне дјеце и старијих од 65 година“.

Припадници Полицијске станице Равно забиљежили су сва возила и њихове службене забиљешке ће бити упућене надлежним службама на даљње поступање, наведено је на страници општине Равно.

Извор: Срна / Фото: Херцегоцина Промо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО