Представништво РС у Србији: Апел да се новчано помогне Српској

БЕОГРАД- Представништво Републике Српске у Србији апеловало је да се уплатама у Фонд солидарности за санацију штетних посљедица изазваног вирусом корона помогне Републици Српској.

„Средства прикупљена у Фонду биће искориштена за санацију штетних посљедица изазваних новим вирусом корона, за опоравак привреде Републике Српске, као и за помоћ најугроженијим категоријама становништва“, наводи се у саопштењу.

У отвореном позиву, које је Представништво објавило на свом сајту, напоменуто је да је због епидемиолошке ситуације у Републици Српској проглашена ванредна ситуација, а потом и ванредно стање.

Због тога је, како се додаје, Републички штаб за ванредне ситуације 23. марта донио закључак о уплати новчаних средстава на рачун посебних намјена – Фонд солидарности.

„Све заинтересоване позивамо да у складу са својим могућностима изврше уплате у Фонд и дају допринос напорима надлежних органа Републике Српске за излазак из кризе узроковане пандемијом“, наводе из Представништва.

Уплате у Фонд солидарности могу вршити физичка и правна лица, из земље и иностранства.

Сви који се одлуче да помогну уплатом новчаних средстава у Фонд, за сва питања могу контактирати Представништво на бројеве телефона +381 11 3238633 и +381 11 3246633, као и на мејл Представништва /оfficе@predstavnistvorsbg.rs

Izvor: http://nezavisne.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО