Због чега и политичари не иду у самоизолацију?!


Политички лидери сваке земље требали би бити примјер својим грађанима како се одговорно понашати у кризним ситуацијама попут ове пандемије коронавируса.


Када би грађани БиХ слиједили примјер неких водећих политичара попут Милорада Додика, ова земља би сигурно веома брзо изгубила битку против ове пандемије али и велики број живота својих грађана.

Иако су сви нивои власти у држави донијели препоруке и наредбе које се односе на све грађане – без обзира да ли обнашају неку функцију или не – члан Предсједништва БиХ директно крши и препоруке и наредбе.

Сви грађани БиХ дужни су поштовати наређења према којима приликом уласка у земљу иду 14 дана у самоизолоацију како не би као потенцијални преносници вируса заразили друге особе око себе. Додик се понаша као да се ништа не дешава.

Додик је у понедјељак био у посјети Београду, а умјесто самоизолације кренуо је у обилазак градова и предузећа по РС-у и дјељења лекција о пријеко потребном обрађивању њива.

С друге стране као добре примјере можемо навести Жељка Комшића и Драгана Човића. Комшић је након повратка из Канаде и потврде да је супруга канадског премијера Јустина Трудеауа, с којим се састао, позитивна на коронавирус, отишао у 14-дневну самоизолацију.

Драган Човић је у уторак боравио у Загребу гдје се састао с Андрејом Пленковићем и Гораном Јандроковићем, а за разлику од политичког савезника Додика он је по повратку отишао у самоизолацију.

Неки политички моћници ваљда мисле да им ни корона ништа не може.

(Вијести.ба)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО