Вучић очекује да од данас почне да расте број заражених

Председник Србије Александар Вучић је рекао, говорећи о ширењу коронавируса, да очекује да од данас почне да расте број заражених, између осталог и због тога што ће по новој стратегији бити повећан број људи који се тестирају.

Председник је додао да се за десетак дана може очекивати да број тестираних буде и 3.000, али да је то најбољи пут да се обузда пандемија и да се спречи да вирус пређе на што више људи.

„То је нешто са чим морамо да се суочимо и боље је да то урадимо што пре… На респираторима је све већи број људи и зато је важно да спречимо да вирус зарази још много људи“, рекао је он.

Вучић је одбацио предлог Савеза за Србију да се пензионерима дозволи шетња од 18 до 19 часова и поручио најстаријима да нипошто не излазе из својих домова.

„Уколико послушате такве предлоге неће нам бити довољно комплетно ново гробље на Бежанијској коси, Лешће, Ново гробље, ни Централно гробље. Сва гробља ће бити мала да приме све нас ако слушате туђе предлоге, ја вас молим да слушате своју државу“, рекао је председник Србије.

Вучић је рекао да има довољно тестова за коронавирус, али да је питање капацитета лабораторија колико ће дневно урадити.

Он је најавио да ће ускоро бити укинута и одредба о шетању кућних љубимаца.

„Знам колико се људи љутило што пуштамо да грађани шетају псе и то ће бити укинуто, и то не зато што је не волим псе, моја ћерка има пса, шетајте га у пет ујутру и у три после подне и довољно је, важнији су људски животи“, поручио је Вучић.

Он је рекао да га је највише људи из разних партија, а пре свега из његове Српске напредне странке, звало због смештаја на Сајму, уз питања да ли тако мора и да ли се може наћи неко боље решење, и да је свима рекао да је Сајам најбоље решење.

„Мораћемо сви на Сајам, у ствари ја сигурно нећу јер ћу ја бити тежи случај због кардио васкуларних проблема и високог притиска, али свако ће морати на Сајам ако има вирус. Ја јер сам се наслушао приче о логорима, као да нико није служио војску, ја сам у Сарајеву имао такве кревете“, рекао је Вучић.

Истакао је да му је драго што су се грађани уплашили и да „ће морати да смисли нешто још горе од Сајма“.

Он је додао да је била идеја да се смештају оболели у Студентски град, али да би било јако компликовано „ако неко умре на четвртом спрату јер би онда дезинфекција трајала пола дана, а на сајму је све то лакше.

„Неко треба ту да проведе 14 до 21 дан, а што му није комфорно то ме не интересује, ми се боримо за животе људи, а ако неко мисли како ће да се шминка или пере зубе четири пута дневно, неће, праће их једном дневно“, додао је председник.

Preuzeto sa http://rs.n1info.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО