КОНВОЈ РУСКЕ ВОЈСКЕ НА ПУТУ ЗА БЕРГАМО- ИТАЛИЈА (ФОТО)

Руске ваздушне снаге послале су у Италију 15. авиона у којима једним дијелом опрема и хуманитарна помоћ, а један дио чине војници и опрема за пружање помоћи тој земљи у борби са корона вирусом, саопштило је руско Министарство одбране.

Након слијетања авиона са опремом и људством , конвој са војном помоћи упутио се у Бергамо, где би руски виролози и епидемиолози требало да започну мисију у Италији, преноси Тасс.

Руски авиони слијећу у војну базу италијанских ваздушних снагаа у базу Пратика ди Маре удаљену 30 километара од Рима“ одакле се упућују на задатак.

У тим авионима су опрема за дезинфекцију транспортних возила и медицинска опрема.

Војни мобилни комплекс за који је транспортован у Италију укључује : комплекс за анализу и дијагностику, високо-перформансну опрему за дезинфекцију, специјалну опрему за пружање квалификоване помоћи тешким пацијентима који пате од коронавируса.

Прошле суботе руски председник Владимир Путин и италијански премијер Ђузепе Конте телефоном су договорили помоћ Италији, а од 22. до 23. марта осам мобилних бригада је стигло у Италију у 15 авиона.

На друштвеним мрежама данас могло се видјети много фотографија и видео снимака кретања руског конвоја на путу према Бергаму. По доласку у Бергамо руски виролози и епидемиолози требало да са италијанским колегама да започну мисију у Италији.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>Today in Rome, Italy: A Russian military convoy carries doctors, medicines and medical equipment en route to Bergamo.<br><br>In spite of EU sanctions, Russia was one of the first countries to answer <a href=“https://twitter.com/hashtag/Italy?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw“>#Italy</a>’s call for help to contain the spread of <a href=“https://twitter.com/hashtag/Coronavirus?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw“>#Coronavirus</a>. <a href=“https://t.co/F8H92UYZ2a“>pic.twitter.com/F8H92UYZ2a</a></p>— Sarah Abdallah (@sahouraxo) <a href=“https://twitter.com/sahouraxo/status/1242831814147874817?ref_src=twsrc%5Etfw“>March 25, 2020</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>


Оно што је донедавно било незамисливо, данас се дешава, руска војска се креће територијом једне НАТО чланице и то се најхуманијим задатком, спашавање живота. Оно што им ми можемо пожељети је да што прије заврше посао и да се Италија и сама Европа врати нормалном животу.

Извор: topdanas.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО