Инстаграм увео нове корисне опције за кориснике у изолацији


Друштвена мрежа Инстаграм најавила је серију нових опција које би требале помоћи корисницима да лакше поднесу изолацију, да остану информисани и повезани током пандемије коронавируса.


Међу најинтересантнијим новим могућностима је опција Cо-Watching, која омогућава корисницима да заједно с пријатељима гледају постове на Инстаграму и разговарају путем видеоразговора.

За кориштење нове могућности треба започети видеоразговор с неким, а потом додирнути пхото иконицу у доњем десном углу. Појавит ће се листа постова које сте недавно лајкали, а потом можете одабрати један и показати га у čату. Уколико никада нисте покренули видеоразговор на Инстаграму, то ћете учинити тако што одете на почетни екран, додирнете стрелицу у горњем десном углом како бисте отворити Direct, потом додирните видео иконицу у горњем десном углу и одаберите корисника с којим желите комуницирати.

Инстаграм је обећао да ће укључити више образовних извора у Instagram Search, додати наљепнице како би се промовисало тачно информисање те да ће уклонити дезинформације о коронавирусу.

Такођер, осмишљен је и стицкер (наљепница) за донирање како би се пружила помоћ људима и пронашле релевантне непрофитне организације. Ту је и „STAY HOME“ стикер за промовисање друштвеног дистанцирања.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО