НЕМА ИЗЛАЗАКА ЗА СТАРИЈЕ ОД 65 Република Српска уводи строге мјере ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА

Републички штаб за ванредну ситуацију РС је донио закључак о ограничењу и забрани кретања особа у Републици Српској због корона вируса, потврдио је предсједник Владе РС Радован Вишковић.


– Забрањује се кретање грађанима старијим од 65 година, те свим грађаним од 20 часова до пет ујутру. Ово се не односи на људе којима послодавац изда потврду да морају да се крећу због процеса рада, као и на лица којима потврду за кретање издаје МУП РС, такође забрана се не односи ни на здравствене раднике на задатку – рекао је Вишковић.
Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске.


Такође, забрана се не односи на људе којима је неопходна здравствена заштита те припаднициам МУП и других агенција за безбједност.
– Донесен је и закључак за забрану окупљања у вјерским објектима. Препоручује се црквама и вјерским заједницама да богослужење обављају на начин који не угрожава спречавање ширење епидемије – додао је предсједник Владе.

Закључак ступа на снагу одмах.


– Од овог момента закључци ступају на снагу, а вечерас се неће примјењивати према лицима који се нађу из оправданих разлога на путу, попут возача. На професионалне возаче се неће односити ова као ни други мјере. Вечерас се неће примјењивати мјере ни према онима који нису стигли да обзбиједе потвду послодавца. У пуном капацитету, забрана ће се примјењивати од сутра па до 30. марта, што подразумијева и изрицање казни – јасан је Вишковић.

Вишковић је рекао да се као премијер нада, да нам никад неће затребати покретна болница, за чију је набавку данас донесена одлука, али да ће она добро доћи и за друге ванредне ситуације попут поплава.

– Надам се да ће се оспособити капацитети за тестирање на вирус корона и у Бијељини и Фочи и да ћемо успјети да повећамо број тестираних, како бисмо превентивно дјеловали, како се вирус не би ширио онако како није добро – закључио је Вишковић.

Извор: http://srpskainfo.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО