Потпредсједник Црвеног крста Кине поручио Италијанима : Мислите ли ви уопште?

РИМ – Број умрлих од вируса корона у Италији јуче је премашио број укупних жртава у Кини, одакле се опасан ЦОВИД-19 и проширио свијетом, а с обзиром на то да се тамо ситуација напокон смирује, Кина је одлучила помоћи тренутно највећем европском жаришту заразе.

Тако је сјеверну италијанску регију Ломбардију у четвртак посјетио Сун Шуопенг, потпредсједник Црвеног крста Кине, који је у Милану одржао конференцију за новинаре и упутио јасан апел Италијанима.

„Ситуација у Ломбардији тренутно је врло слична оној коју смо ми прије два мјесеца имали у Вухану, епицентру вируса корона. У Вухану, који је мјесец дана био у строгом карантину, напокон се биљежи тренд пада броја обољелих. Али овдје у Милану баш и не постоји строга политика карантина: јавни превоз и даље ради, људи се и даље крећу, и даље идете на вечере и забављате се у хотелима, не носите маске…“, рекао је он и додао:

„Не знам размишљате ли ви уопште… Схватите, сваки грађанин мора бити укључен у борбу против вируса корона. Савјетовао бих вам да одмах зауставите све економске активности и смањите мобилност људи. Сви би требало да останете код куће, људски животи су најбитнији“, рекао је Сун Шуопенг, који је у Италији из прве руке свједочио многим проблемима у вези са спречавањем ширења заразе вирусом ЦОВИД-19, пише „Јутарњи“.

TIME@TIME

“I don’t know what you’re thinking.” The head of a visiting Chinese Red Cross delegation helping Italy respond to the coronavirus crisis says the country is not doing enough to contain the virus5.96307:33 – 20. мар 2020.Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима4.880 људи прича(ју) о овоме Video

Извор: http://jutarnji.hr


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО