Послије Нетфликса, Гугл смањује брзину на Јутјубу

Гугл је, после Нетфликса, најавио смањење брзине на Јутјубу како би се избегла блокада интернета у Европи због повећаног коришћења у време пандемије коронавируса

„Након разговора директора Гугла Сандара Пичаја, директорке Јутјуба Сузан Војчицки и комесара Тијерија Бретона, обавезали смо се да привремено пребацимо сав саобраћај на стандардне параметре”, саопштио је један портпарол Гугла, преноси Недељник.

Он је објаснио да људи иду на Јутјуб због новости које постављају власти, образовног садржаја и успостављања веза у време пандемије корона вируса. “Применили смо мере како бисмо аутоматски прилагодили наш систем тако да користи мањи мрежни капацитет”, објаснио је портпарол.

„Наставићемо да радимо са владама земаља чланица и мрежних оператера како би се на минимум смањили ограничења наметнута систему, пружајући добро искуство корисницима”, додао је портпарол Гугла.

Нетфликс је јуче донео одлуку о смањењу оптерећења интернета у Европи у наредних 30 дана.

Европски комесар за унутрашње тржиште Тијери Бретон позвао је у среду стриминг платформе и оператере да предузму мере како би се смањио притисак на интернет, а у циљу олакшавања рада на даљину током изолације која је уведена у европским земљама због ширења корона вируса.

Европска комисија је од Нетфликса и осталих затражила да укине ХД квалитет и да омогући приказивање садржаја само у СД квалитету до даљег.

Извор: http://rs.sputniknews.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО