Интервју Миливоје Брковић Брџа: Слобода и побједа су наши и моји једини планови

Миливоје Брковић Брџа, предводник и лице тробојка револуције у Црној Гори, човјек који је ухапшен и којем је одређено задржавање у Истражном затвору у Спужу због статуса о Корона вирусу под наводним изговором изазивања панике и нереда, након жалбе адвоката пуштен је на слободу.

Миливоје Брџа Брковић

Миливоје Брковић Брџа, предводник и лице тробојка револуције у Црној Гори, човјек који је ухапшен и којем је одређено задржавање у Истражном затвору у Спужу због статуса о Корона вирусу под наводним изговором изазивања панике и нереда, након жалбе адвоката пуштен је на слободу. Ексклузивно, Брџа у разговру за наш портал поручује да су слобода и побједа његови једини планови и да је поносан што ће бити упамћени као младост тробојке.

Изашао си из притвора прије пар дана, усвојена је жалба твог адвоката Сава Шофранца, јеси ли то очекивао и како си се осјећао?

И они и ја знамо да сам у притвор послат не због објаве на фб-у, него зато што су то жељели из реваншизма. Био сам смирен и спреман за много дуже вријеме. Јасно ми је да оно што је до почетка епидемије радила Подгоричка господа, па и ја лично, много смета а ми само радимо оно што је наша дужност. Ми се боримо за слободно друштво. И нећемо стати ни у једном тренутку.

Миливоје Брџа Брковић, ранија фотографија хапшења

Мислиш ли данас да си погријешио са објавом на ФБ да имаш имформацију о обољелима од корона вируса у ЦГ? Је ли то било ширење панике?

Пропао бих у земљу да сам тај пост објавио с намјером да уплашим било кога али Богу хвала урадио сам то чиста срца. Као и стотине других тих дана али без икаквог тврђења и заклињања, без зле намјере објавио сам информацију за своје пријатеље на профилу. Извор или извори сада нису битни јер сада ваља нешто радити. Био је то повод да ме ухапсе као криминалца на породичној прослави. Моји пријатељи и сви који ме познају знају да ја нисам тај и од таквих. Знају да је мој свијет свијет поштених људи. Нису успјели да ме обрукају. Опраштам им јер сам свјестан да многи морају да раде свој посао, они свој а ми наш. Сад је најважније да побиједимо ову кугу и да наставимо гдје смо стали. Онима који су ме хапсили стављам се на располагање. Спреман сам да као волонтер помажем старијим суграђанима и да им олакшам ову изолацију. Нека кажу коме и с љубављу ћу то чинити. Ако ипак желе неке друге волонтере нека је са срећом. Биће нас још који ће помагати онима који су заборављени и то о нашем трошку.

Да ли си добијао подршку током притвора и да ли ти се данас јављају људи да те подрже или критикују?

Хвала свима на огромној подршци. Хвала до неба мојим пријатељима, породици, непознатима. Хвала и онима који су нудили да помогну па и финансијски али мени таква помоћ не треба. Ко год жели да помогне нека помогне народној кухињи при Храму Христовог Васкрсења јер ових дана а и прије они раде херојски посао. Морамо редом да побјеђујемо. Прво да се изборимо против Корона вируса а онда за слободу. Све у своје вријеме.

Извор: http://in4s.net


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО