Италија: 99 посто умрлих од коронавируса претходно су имали здравствене проблеме


Студија коју су провели здравствени званичници у Италији, потврдила је да је 99 посто особа које су преминуле од заразе коронавирусом у овој држави заправо патиле од претходно успостављених здравствених дијагноза.
Како пише Блоомберг, након што је у Италији више од 2.900 људи преминуло од коронавируса што се дефинише као пораст од 150 посто у посљедњих седам дана, здравствене власти су настојале подузимати бројне мјере како би помогли у сузбијању ширења овог вируса.

Влада премијера Ђузепеа Конта разматра о продужењу блокаде цијеле државе и након почетка априла јер у овој држави је до сада потврђено више од 35.700 случајева заразе.

Нова студија би могла пружити бољи увид у високу смртност Италије која је за осам посто виша него у другим државама.

Римски институт прегледао је медицинску документацију за око 18 посто смртних случајева од заразе коронавирусом, приликом чега је откривено да само три жртве, односно, 0,8 посто од укупног броја, нису имале претходну патологију. Скоро половина жртава је патила од најмање три претходна обољења, а отприлике четвртина њих је имала једна или два претходна здравствена стања.

Више од 75 посто њих је имало повишен крвни притисак, 35 посто дијабетес, а трећина је патила од срчаних болести.

Просјечна старост оних који су умрли од коронавируса у Италији је 79,5 година. Од 17. марта умрло је 17 особа које су млађе од 50 година. Све жртве које су имале мање од 40 година били су мушкарци с озбиљним постојећим медицинским стањима.

Иако су у уторак објављени подаци који су указивали на успоравање пораста случајева заразе, студија показује да би Италија могла подцјењивати стварни број случајева тестирањем само оних пацијената који показују симптоме.

Према подацима Фондације ГИМБЕ, постоји могућност да је вирусом обољело око 100.000 Италијана чиме би се стопа смртности у овој држави приближила свјетском просјеку од око два посто.

Извор: Кликс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО