Србија: Забрањен излазак из куће старијима од 65 година!


Председник Александар Вучић на позив премијерке Ане Брнабић присуствовао је седници Владе Србије поводом нових пооштрених мера за сузбијање ширења вируса корона, после које се обратио нацији.
Донели смо одлуке које су непопуларне и нове пооштрене мере. Забрањује се излазак особама старијим од 65 године.

Организоваћемо младе да помађу пензионерима и отворити посебне продавнице за њих.

Раније данас, Брнабић је изјавила да не искључује могућност да држава уведе драстичније, „најтеже“ мере за спречавање ширења корона вируса. У свом вечерашњем обраћању, Вучић и Брнабић саопштиће даље мере које ће бити предузете.

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће од уторка, дакле од вечерас, уколико то буде неопходно, увести полицијски час, због непоштовања упозорења надлежних о забрани кретања, у циљу спречавања ширења заразе корона вируса.

Полицијски час се односи на време у коме се од грађана захтева да остану у својим домовима и уводи се као мера забране кретања грађанима после одређеног времена. По правилу се проглашава као део низа мера ванредног стања и реч је о мери која се предузима углавном када је ратно стање, када су поплаве, да се спречи пљачкање домова.Уколико се особа нађе на улици у току полицијског часа прети јој казна због кршења наредбе.

Премијерка је најавила да ће казне за непоштовање изолације износити до 150.000 динара, те да „не желе да затварају грађане“, али није појаснила да ли би исте мере важиле и након проглашења полицијског часа или би излазак на улице после одређеног времена значио притвор.

У Србији је на снази ванредно стање од 15. марта због спречавања ширења корона вируса. Одлуку је после састанака са службама безбедности и представника државних институција саопштио председник Александар Вучић.

Одлука је ступила на снагу пошто је саопштена, а од 16. марта у Србији је обустављен рад предшколских, школских и високошколских установа које неће радити до даљњег. Од јуче је додат и нови сет мера па је од данас ступила на снагу и одлука о затварању шалтера Управе за управне послове. Шалтери МУП-а неће радити док је у току ванредно стање, а сва истекла документа биће важећа док траје одлука.

Министарство здравља објавило је најновије податке о броју заражених од коронавируса у Србији До 18 сати заражено је још седам особа, што је укупно 72 заражене особе у Србији од коронавируса.

(Курир.рс)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО