Проглашено стање природне несреће у БиХ

САРАЈЕВО – Вијеће министара Босне и Херцеговине је на данашњој сједници прогласило ванредно стање, односно стање природне или друге несреће изазване пандемијом вируса корона.

Након ванредне сједнице Предсједништва БиХ која је одржана у понеђељак, данас је засједало Вијеће министара, а кључна тема дневног реда била је пандемија вируса корона.

У складу с Оквирним законом о заштити и спашавању људи и материјалних добара од природних и других несрећа у Босни и Херцеговини министри у Вијећу минситара данас су прогласили стање природне или друге несреће изазване пандемијом коронавируса.

Такођер, договорено је попуњавање и активирање Координационо тијело БиХ за заштиту и спашавање с обзиром на то да је Вијеће министара БиХ усвојило Приједлог одлуке о измјенама и допунама Одлуке о формирању Координацијског тијела Босне и Херцеговине за заштиту и спашавање. Према закону Министарство сигурности БиХ координира активности у планирању и ђеловању институција и органа Босне и Херцеговине у области заштите и спашавања.

Координационо тијело Босне и Херцеговине за заштиту и спашавање људи и материјалних добара од природних и других несрећа у Босни и Херцеговини формира Вијеће министара БиХ и чине га девет представника Вијећа министара БиХ, пет представника Владе РС-а, пет представника Владе ФБиХ и два члана Владе Брчко дистрикта БиХ.

Зоран Теглетија, предсједавајући Вијећа министара БиХ, позвао је све грађане да се држе препорука.

„Неки грађани ће бити санкционисани због тога што они који су добили рјешење о самоизолацији то не поштују“, рекао Теглетија.

Извор:http://nezavisne.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО