Чен Бо: Кина шаље стручњаке у Србију

Амбасадорка Кине у Србији Чен Бо пренела је председнику Србије Александру Вучићу да је Кина одобрила донацију и одлучила да пошаље стручњаке како би помогла Србији у борби против пандемије коронавируса. Она је изразила наду да ће ти стручњаци стићи у Србију до краја недеље.

Вучић је рекао да када је реч о коронавирусу, Србија још није у ситуацији као неке друге земље, али да то ускоро следи и да су „очи Србије сада упрте у Кину“.
„Да бисмо избегли тај најгори сценарио нама је потребна ваша помоћ и подршка. Зато вас молим да нам пошаљете све што можете. Није нам поблем новац, треба нам свега, од маски, рукавица, респиратора, буквално свега а понајвише нам треба вашег знања и људи који би желели да дођу и да помогну како да изађемо из ове тешке кризе без хиљада и десетина хиљада мртвих“, рекао је Вучић.

Нагласио је да су „све његове личне наде уперене и усмерене ка Кини и њеном председнику“, али да Србија не тражи новац.

„Ми не тражимо новац, тражимо нешто што је много више од новца тражимо кинеску љубав, тражимо ваше људе да нам помогну, а ово друго тражимо да нам омогућите да можемо да купимо и и бескарјно вам хвала на свему“, додао је председник.

Амбасадорка Чен Бо је казала да су „обични грађани“ у Кини веома позивитно реаговали на Вучићев позив председнику Кине да помогне Србији у борби против коронавируса и да је снимак његове изјаве гледало више од 300 милиона људи.

„Ми чекамо нашу кинеску браћу овде. Без вас, показало се да Европа тешко може да се одбрани, ми не кријемо да не можемо. Ми без без Кине и кинеске браће нисмо у стању“, узвратио је Вучић.

Амбасадорка је рекла да је Кина имала велику подршку од Србије од почетка бробе против коронавируса и да грађани Кине кажу да сада то морају да врате.

(BETA)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО