“ИСПРЕД ИТАЛИЈЕ СМО 15 ДАНА”: Kазне за неодговорне 100.000 КМ

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да сваки дан власти покушавају да нађу мјере које ће помоћи привреди и свим грађанима, након појаве вируса корона.
Додик каже да само наивни могу да вјерују да је ово наивно. Казне за неодговорне особе, истиче он, ићи ће са 10.000 на 100.000 КМ.

– Имамо 15-ак дана испред Италије и зато реагујемо са оваквим превентивним мјерама. Једино се са личном одговорношћу може спријечити већи број заражених -истиче Додик.

Он је додао да су мјере су неопходне и за очување јавних прихода Републике Српске. Каже да ће данас бити одржан састанак Предсједништва БиХ и да ће предложити мјере Централној банци којима би се ослободило око 2,5 милијарди КМ у цијелој БиХ.


– Ово је тежак период за све. Нема мјеста за панику, али има мјеста за опрез и сви се морамо придржавати препоручених мјера. Видимо да се у цијелој Европи дешавају ригорозне мјере, не можемо да очекујемо помоћ из ЕУ по питању медицинске опреме – наглашава.
Могуће је, додаје да ММФ одобри 200 милиона КМ, по 100 милиона за оба ентитета.

– Дешава нам се да се појединци понашају неодговорно, попут случаја у Прњавору – истиче Додик.

Подсјећа да се ускоро очекује подизање шатора и кревета на граничним прелазима за оне који улазе у БиХ. У шаторима ће бити 14 дана. Додик се захвалио медицинским радницима, који већ сада осјећају замор.

– Ми немамо резерви у том погледу – нагласио је Додик и додаје да је одлучено да се струја не искључује онима који не плате, већ да се пролонгира.

Извор: http://srpskainfo.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО