Нема литија, али отпор људи не јењава: ТРОБОЈКА дугачка преко 60 МЕТАРА јутрос поздравила Црну Гору и СВИЈЕТ

Познато је да је власт забранила јавна окупљања звог вируса корона, али очигледно није могла свезати верни народ који је данас хрлио ка црквама на литургијским службама

У Црној Гори нема литија али отпор народа према спорном Закону о слободи вероисповести не јењава. Кучи, племе Марка Миљанова, јутрос је огромном тробојком поздравило Црну Гору, Европу и свет.

И у другим црногорским срединама верни народ исказује своје незадовољство законом који отима светиње Српске православне Црне Горе. Познато је да је власт забранила јавна окупљања звог вируса корона, али очигледно није могла свезати верни народ који је данас хрлио ка црквама на литургијским службама, узвикујући – Не дамо светиње!

  • Вирус корона је само привремено одложио литије, а ову паузу, као да је сам Бог испланирао да се верни народ још више сабере, уједини и да из свега овога изађе јачи и одлучнији. Кучи су међу првима кренули у литије дугачке преко 15 километара, како би одбранили своје светиње, а једно је сигурно, да се на томе нећемо зауставити – рекао је Дражен Живковић из познатог племена.
  • Већ је у плану низ активности у одбрани светиња, које смо сада привремено одложили док траје забрана окупљања. Али, Кучи не мирују, сакупљају се преко друштвених мрежа, наша страница Племе Кучи има преко 20.000 пратилаца, али и преко разних група на мобилним апликацијама.

Размењујемо мишљења и идеје, сабирамо се и договарамо, како би што јединственији били када прође ова пошаст која је цијели свијет паралисала. Приказали смо свету заставу дугачку преко 60 метара, а у наредним данима очекујете још једно медијско изненађења Куча, које је припремљено пре одлуке о забрани окупљања, које је требало да буде увертира за велику литију са историјске Фундине, која је морала привремено да буде одложена – нагласио је Живковић.

Извор: Вечерње новости


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО