Вучић доноси одлуку о ВАНРЕДНОМ СТАЊУ у наредним данима

Влада Србије у наредним данима прогласиће ванредно стање, сазнаје незванично “Блиц”.

То је вечерас, како процедура у оваквим ситуацијана налаже, министар одбране Александар Вулин затражио од председника Александра Вучића.

У складу са Уставом, а због угрожене безбедности грађана на највећем делу територије наше земље, Вулин је упутио писмено председнику Александру Вучићу захтев да, у складу са уставним ингеренцијама, предузме све неопходне мере на заштити становништава.

  • Након појаве корона вируса процена је да би даље ширење могло значајно угрозити здравље ширег становништва, а тиме и функционисање живота у Републици Србији. То захтева доношење хитних мера из надлежности председника РС. Сада је на њему да одлучи како и на који начин ће искористити своје уставно овлашћење – рекао је Вулин гостујући на ТВ Пинк.


О могућностима увођења ванредног стања у Србији данас је говорио и председник Србије Александар Вучић. Он је појаснио процедуру на који начин се то чини.

  • Ванредно стање се уводи уколико министар одбране пошаље врховном командату, председнику државе, писмо да је угрожена безбедност државе. Затим га шаљемо у скупштину, али, пошто је забрањено окупљање више од 100 људи, могуће је да председник Србије, председник скупштине и владе, заједничким, троструким потписом уведу ванредно стање – појаснио је Вучић.

Како је казао, „онда, знате шта то значи“ .

  • Ако се уведе ванредно стање нема више кафића, барова, бисокопа, позоришта, већ војска на улице, зна се шта на граници и тако даље – рекао је Вучић данас на конференцији за медије.

Извор: Блиц


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО