Хитна дезинфекција свих јавних превоза, објеката у Српској


Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић издао је наредбе о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона /Ковид-19/ у Српској с циљем превенције његовог ширења.

РЕПУБЛИКА СРПСКА14.03.2020 | 12:39
Хитна дезинфекција свих јавних превоза, објеката у Српској
„Наредбама се прописују мјере с циљем превенције ширења новог вируса корона САРС-КоВ-2 и Ковид-19 болести у Републици Српској и све јединице локалне самоуправе дужне су да спроводе мјере, као и здравствене и установе социјалне заштите“, саопштено је данас из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

Наложено је спровођење препоручене дезинфекције свих јавних објеката, јавних површина и средстава јавног превоза у року од 48 часова након ступања на снагу наредби.

Налаже се да Министарству здравља и социјалне заштите буду достављени извјештаји о реализацији дезинфекције јавних објеката, јавних површина и средстава јавног превоза у року од 72 часа након спроведене дезинфекције.

Након реализације ових активности, налаже се да се континуирано обављају препоручене мјере Института за јавно здравство у погледу дезинфекције јавних објеката, јавних површина и средстава јавног превоза и о томе једном седмично извјештава Министарство здравља и социјалне заштите Српске.

Правно лице, предузетник или физичко лице које обавља пословну ђелатност дужно је да континуирано спроводи све препоручене мјере Института за јавно здравство у погледу дезинфекције властитих објеката, површина и средстава превоза.

Из Министарства наводе да се забрањују јавна окупљања у организацији или просторијама здравствених установа и установа социјалне заштите у Републици Српској, осим едукација које се односе на актуелну ситуацију о питању вируса корона, на којима се морају поштовати и предузимати све потребне мјере превенције.

Инспекцијски наџор над спровођењем ових наредби обављају здравствени инспектори у саставу Републичке управе за инспекцијске послове и здравствени инспектори у саставу јединица локалне самоуправе, наводи се у саопштењу.

(Срна)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања