Епидемиолог Предраг Кон: Или затворити образовне институције до краја школске године или подносим оставку.

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да ће поднети оставку у Кризном штабу за сузбијање ЦОВИД-19 Владе Србије у случају да се мере против ширење коронавируса не поштују, односно ако се школе у Србији затворе, на пример, на две недеље. Он је рекао да је његов став да образовне институције треба затворити до краја школске године.

Кон је гостујући на ТВ Прва рекао да „мисли да је одлука (о затварању школа) већ донета“ и да се тек очекује већи број оболелих у Србији.

Он је објаснио да је против затварања школа на неколико недеља зато што би се у супротном деца на наставу вратила у тренутку када се очекује да епидемија буде на врхунцу.

Кон је додао да је мера за коју се он лично залаже затварање образовних институција до краја школске године, после чега би требало организовати летњу школу и надокнаду наставе.

Премијерка Ана Брнабић саоштила је јуче да су стручњаци донели одлуку да се вртићи, школе и факултети за сада не затварају. Она је замолила све родитеље и наставнике, као и директоре школе и све у образовању, да разумеју и да слушају стручњаке и додала да је могуће да ће се ова одлука променити.

Извор: Тањуг/Бета


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО