НА ПСИХИЈАТРИЈСКО ВЈЕШТАЧЕЊЕ ЗБОГ ИЗЈАВЕ-Адвокат Сандић тражи да суд одузме пословну способност Сањи Вулић

Бањалучки адвокат Дарио Сандић поднио је захтјев Основном суду у Добоју да покрене поступак одузимања пословне способности Сањи Вулић, посланику СНСД у Представничком дому Парламента Босне и Херцеговине, због тврдње да је Милорад Додик – Бог.

Сандић се у свом захтјеву позива на чланове 28., 29. став 2, 30. и 37. Закона о ванпарничном поступку и тражи од Основног суда у Добоју да, након провођења вјештачења по вјештаку медицинске психијатријске струке, Вулићевој одузме пословну способност по службеној дужности.

На овај потез адвокат Сандић се одлучио након што је у сриједу, на сједници Представничког дома ПС БиХ, Сања Вулић као посланик у расправи изјавила да је предсједник њене партије (СНСД) за њу – Бог.

– Што се мене лично тиче, за мене Милорад Додик не да је Тито, он је за мене Бог и ја немам потребу да се правдам било коме. Што се нас тиче у Републици Српској, за нас је Милорад Додик више од Тита, изјавила је Вулићева.

Сандић сматра да је из наведене изјаве јасно да Сања Вулић поистовјећује предсједника СНСД Милорада Додика са Богом.

– Са имагинарним бићем које се кроз религију и религијске књиге (Библија, Куран, Талмуд и др.) представља као створитељ свега материјалног и нематеријалног на планети Земљи као и шире, те као биће које одлучује о понашању, односно управља свим живим бићима на планети Земљи. Односно, један од термина којим се описује Бог је савршено, надљудско биће, за које многи људи вјерују да је творац универзума, навео је Сандић у образложењу свог захтјева.

Адвокат Сандић истиче да је оваквом изјавом Сања Вулић јасно и јавно испољила “патолошко понашање и патолошки садржај који може, у одређеним ситуацијама, да буде опасан по грађане и околину, а посебно имајући у обзир функцију коју наведено лице обавља као посланик, те имајући у виду да је исто лице запослено у образовној институцији, односно школи, те представља одређени ауторитет за ђецу са којом ради”.

– Горе наведеном изјавом наведено лице је неспорно и јасно истакла да на њено одлучивање и понашање неусловно може да утиче Милорад Додик као персонификација Бога, односно као сами Бог, објашњава Сандић свој захтјев.

Извор: http://Istinito.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО