“СРПСКИ НАРОД ЈЕ ПОНОСАН НА ТЕБЕ” Срђан Ђоковић жестоко стао у одбрану сина Новака

Одлука најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића да стане у одбрану српских светиња у Црној Гори и подржи братски народ који недјељама уназад протестује због због усвајања спорног Закона о слободи вјероисповијести, није наишла на одобравање међу појединцима у региону.


Неки су га чак јавно и отворено критиковали због тога, као на примјер новинар из БиХ Драган Бурсаћ, који га је оптужио за “великосрпски национализам”.

Наравно, неправедно и непотребно, а у одбрану једног од највећих спортиста свијета у историји стала је његова породица, тачније отац Срђан Ђоковић који је у ексклузивној изјави за Телеграф поручио да Новак нема чега да се стиди јер је урадио праву ствар.

– Новаче, твоји отац и ђед су поносни на тебе. Они су били поносни на своја племена, на своју Црну Гору, на свој српски народ. Новаче, твоја мајка и отац су поносни на тебе. На твој рад, на твоје понашање, на твој однос према сваком човјеку на свијету без обзира ком народу припада. Новаче, твоја браћа су поносна на тебе. Новаче, твој народ српски је поносан на тебе – поручио је Срђан Ђоковић у изјави.
Потом је и додатно објаснио зашто је његов син учинио исправну ствар.

– Право сваког човјека на цијелом свијету је да се изјашњава како хоће, којем народу припада и то је право које нико никада никоме не може одузети. И онима који се изјашњавају као Црногорци нико то не оспорава нити им може одузети. Али ни нама, Србима, нико не може одузети идентитет, слободу изјашњавања, коријене, цркву. Без тога народ ниједан не постоји нигђе и никада. Зато пуна подршка српском народу у одбрани идентитета, цркава и порекла у братској Црној Гори – закључио је Срђан Ђоковић.

Телеграф


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО