(ВИДЕО) Владика Јоаникије: Сваки излазак на литије брише по једно слово из злокобног и антицивилизацијског закона

Величанствена Пљевља, фото: Веселин Драгаш

Ови неокомунисти су отишли даље и од Турака и од комуниста, поручио Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије.

У пљеваљској цркви Свете Петке вечерас је Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије са свештенством служио молебни канон Пресветој Богородици, а потом заједно са својим домаћином Епископом милешевским г. Атанасијем и свештенством улицама Пљеваља предводио крсни вход у којем су учествовале хиљаде Пљевљака.

Пљевља

Поздрављајући владику Јоаникија и сабрани вјерни народ, владика Атанасије је рекао да се посвједочују ријечи Светог пророка Давида да ништа није тако лијепо и красно као када су браћа заједно.

Владика Јоаникије је позвао народ да истраје у праведној борби против насиља над Црквом.

молебан у Пљевљима

„Сваки излазак брише макар по једно слово из тога злокобног закона, антицивилизацијског, дискриминаторног, назадног закона, закона који је изазвао оволике проблеме у Црној Гори.  А могла би власт, и ми је увијек на то позивамо, да врло лако ријеши тај проблем – да повуче закон, да повуче оне дискриматорске, антицивилизацијске, назадне одлуке које нема ни једна држава. Ниједна савремена држава не доноси такве законе“, рекао је он.

Нагласио је да су Турци рушили наше светиње, али их нијесу одузимали.

Пљевља, 5. март

„Комунисти су одузимали црквену земљу, али нам нијесу одузимали светиње. Ови су отишли даље и од Турака и од комуниста, ови неокомунисти“, нагласио је Епископ будимљанско-никшићки.

Поручио је да је наша снага у вјери и правди, у истини и Богу, у заједништву.

„У овоме достојанству, у овој праведној борби да истрајемо овако, као цивилизова, културан и продуховљен народ, народ Светога Саве и Светога патријарха Варнаве. Тога сте ви свјесни, нарочито овдје у Пљевљима, у Старој Херцеговини“, поручио је владика Јоаникије.

Борећи се за право, додао је он, и за слободу вјере, боримо се за основне цивилизацијске тековине.

„Овај несрећни закон уздрмао је цио правни поредак Црне Горе, створио правну несигурност. Али, сви то виде, и на истоку и на западу, и на сјеверу и на југу.  Види цио народ, али јадна и несрећна власт не види. Заслијепили су од моћи, силе и од пара. Ми их позивамо на дијалог, на разум, да ово ријеше као људи. И даће Бог, само ми да истрајемо у овој нашој одлучности и ријешености. Морамо да истрајемо, јер се боримо за оно што је најсветије. Не смијемо да попустимо“, закључио је владика Јоаникије.

Извор: In4s


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО