ДЕСТИНАЦИЈЕ КОЈЕ МОРАТЕ ВИДЈЕТИ У ТРЕБИЊУ

Нема редосљеда, битно је ових десет ствари видјети у Требињу, поручили су из In your pocketa.

„Босна и Херцеговина има срећу да је благословљена великим низом запањујућих камених мостова. Требињски Арсланагића мост несумњиво је обавезан за видјети. Удаљен је свега неколико минута хода од центра града, а представља више од 400 година историје региона“, наводи се у тексту.

Фото: Жика Драпић & Славенко Вукасовић

Лутајте по старом граду, поручују са овог портала који представља туристичке потенцијале Европе. Овај дио Требиња описују као прелијепо мјесто са много шарма, испуњено кафићима, ресторанима, ту је и џамија те Музеј Херцеговине. Наводе да је требињска пијаца кошница активности, трговине и размјене информација. За градски трг кажу да је централни нервни систем Требиња.

Музеј Херцеговина

„Пратите кораке књижевних ауторских права. Само за неколико пјесника из овог региона може се тврдити да има толики значај и утицај као и требињски Јован Дучић, а ми не говоримо само о његовим сјајним брковима. Требиње је у знаку Дучића и град се може осјећати као једно велико љубавно писмо великом човјеку“ наводи се у тексту.

Прошетајте до раскошне цркве, гдје је испуњена једна од посљедњих Дучићевих жеља, а то је да се његови посмртни остаци врате у Требиње.

Поглед из Хереговачке Грачанице

„У прелијепој цркви с погледом на град, Дучићева жеља се коначно обистинила 2000. године. Херцеговачка Грачаница је запањујући манастир на брду Црквина, који нуди невјероватан поглед на град и духовно спокојство“ оцјенио је аутор.

У посјети земљи која је, не тако давно изашла из рата, важно посјетити требињску Спомен собу гдје су постваљене фотографије мушкараца који су погинули у бици за свој град.

„Подручје око Требиња дом је неколико раскошних манастира, попут Тврдоша и манастира Светог Петра и Павла. Наш омиљени је манастир Дужи, слика спокоја окружена прекрасним крајоликом. Дужи је дуго играо важну улогу у историји Требиња и његове духовне заједнице“ наводи се у тексту.

Манастир Дужи

Аутор подсјећа да је Херцеговина земља вина, позната по квалитету овог пића, Требиње окружено озбиљном колекцијом винарија. Такође наводи да се овдје производи и одлично крафт пиво.

Подрум Петијевић

Из In your pocket препоручују посјету Граду Сунаца, са мноштвом луксузних смјештаја, те садржаја намјењених свим генерацијама.

Град Сунца

СееСрпска / Фото: Владимир Тадић, Википедија, Херцег ТВ, Славенко Вукасовић, Жика Драпић.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО